Postrach přeboru neuhlídala ani Libiš. A obrat se tentokrát nekonal

Libiš – Venkovní porážku na jaře pravidelně žehlili těsnou domácí výhrou. V bitvě s Berounem o třetí místo krajského přeboru se ale fotbalistům Libiše podobný kousek nepodařil. Na dva góly v úvodní čtvrthodině dokázali sokolové odpovědět až v závěru a jen jednou. Dobrou zprávou pro domácí zůstal alespoň návrat jejich kouče na trávník.

Zdeněk Šenkeřík se zranil ve druhém jarním kole a platil tehdy za nejlepšího střelce soutěže. Ještě o čtyři roky starší Marek Horel ovšem mezitím chytil životní střeleckou formu. A naprázdno nevyšel ani v Libiši, kde v 15. minutě chladnokrevným zakončením zvyšoval třiadvacátým zářezem v sezoně na 0:2.
Ve zbylém čase už rozjetí hosté pátou výhru v řadě nepustili. Radost jim nezkazilo ani snížení Šobra po nekompromisním zakončení v 90. minutě.

„Zápas v podstatě skončil v patnácté minutě. Soupeři jsme darovali dva góly a poté už bylo těžké výsledek otáčet. Soupeř to uhrál chytře, body si asi zasloužil,“ smiřoval se kouč Šenkeřík s tím, že Libiš na rozdíl od předešlých dvou domácích zápasů doplatila na to, že inkasovala jako první.

Vedle problémů v obraně, které kormidelník připisuje četným absencím, tentokrát zůstala za očekáváním i útočná síla. „Ač to vypadá opticky dobře, hrajeme po vápno. Chybí důraz a někdo, kdo by to tam dotlačil,“ konstatoval Šenkeřík.

Právě jeho návrat by tak týmu mohl ve zbylých kolech přijít náramně vhod. Přestože sedm předešlých utkání kvůli zraněnému kolenu vynechal, zůstává s šestnácti góly i nadále nejlepším střelcem mužstva před Martinem Šobrem, který si polepšil na deset.

Proti Berounu odehrál někdejší prvoligista zhruba dvacet minut, k nimž odpoledne přidal celých devadesát za béčko v okresním přeboru. „Nechci to zakřiknout. Úplně stoprocentní ještě koleno není, ale drží. Za každou cenu ale do toho nepůjdu,“ řekl ke svému startu.

S týmem se ovšem ještě nevzdává, byť si Libiš pohoršila na čtvrté místo. „Jaro nebalíme. Ještě jsou ve hře body za pět kol. Hráči se k tomu ale musejí postavit trochu jinak. Chybí mi od některých větší chtíč. Na druhou stranu jsou mladí a sbírají zkušenosti.“

Libiš – Beroun 1:2

Branky: 90. Šobr – 10. Sklenář, 15. Horel. Rozhodčí: Garaja. Žluté karty: 1:2. Diváci: 90.
Zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/postrach-preboru-neuhlidala-ani-libis-a-obrat-se-tentokrat-nekonal-20180513.html

Mohlo by se Vám také líbit..