Beroun pomohl i získal body!!!

Beroun – Divizní Beroun se opět raduje. V dalším domácím utkání získal proti hostům z lázeňského města tři body. A přitom stačil fotbalový klub pomoci i dobré věci.

ČLU Beroun – Mariánské Lázně 1:0

Utkání bylo orámováno slavnostním okamžikem, když se Český lev-Union Beroun rozhodl pomoci organizaci Dobromysl, z.ú., která se stará o lidi s hendikepem. „Vybráno bylo devět tisíc korun, které jsme předali ředitelce Dobromyslu Kateřině Dvořákové. Chtěl bych všem, kdo přispěli do sbírky pro Dobromysl, moc poděkovat,“ uvedl vedoucí berounského mužstva Štěpán Beránek.
Na hřišti o třech bodech pro domácí tým rozhodla trefa Tomáše Lhotky ze začátku utkání. „Gól padl po standardní situaci, kdy Martin Krčma poslal pěkný centr, já jsem zpracoval balón a z otočky jsem to přesně trefil,“ popsal trefu Lhotka. Beroun tak potvrdil pověst mužstva, které rozhoduje o výhrách často v prvních fázích zápasů. „Určitě to pomáhá každému týmu, když jde rychle do vedení, nehrajeme potom tak pod tlakem,“ míní Tomáš Lhotka. „Branka padla po dobře zahrané standartní situaci Martina Krčmy. Mariánky mají velmi dobré mužstvo, ale přímo do nějaké tutovky jsme je nepustili,“ viděl průběh zápas z lavičky Štěpán Beránek.
Jelikož hosté ze západu Čech nijak neoslnili, mohli přidat další branky domácí. „Ve druhém poločase jsem mohl dát gól hlavou, ale nevyšlo to. David Soukup měl dvě stoprocentní šance v prvním poločase, ale neproměnil,“ trochu litoval Tomáš Lhotka, který se vyjádřil i k soupeři: „Mariánky hrály tvrdě. Šéba (Pavel Šebek) v bráně neměl moc práce. Většina pokusů o ohrožení branky skončily mimo.“
Český Lev-Union Beroun je coby nováček soutěže na pěkném šestém místě a Tomáš Lhotka navíc vede se třinácti zářezy tabulku kanonýrů, což sám moc nečekal. „Doufal jsem, že nějaké ty góly dám, ale s tímhle jsem moc nepočítal a jsem za to rád,“ dodal berounský kanonýr. Rozšířit gólovou sbírku bude moci Lhotka v posledním kole soutěže, kdy Český Lev-Union Beroun zajíždí do Rakovníka. Zápas na SK se hraje v sobotu od půl druhé.

Zdroj: Berounsky deník

Mohlo by se Vám také líbit..