Z Klatov vezeme bod!!!

Klatovy – Beroun 0:0

PK: 3:2. Poločas: 0:0. Rozhodčí: Štěrba. ŽK: 3:2. Diváci: 200.

„Nebylo to příliš pohledné utkání. Byl to více boj než fotbal a těžce jsme se dostávali do šancí. Doma se nám teď příliš nedaří, jelikož do plné obrany se nám hraje hůře. Dva body jsou proto dobré, ale rádi bychom se příště našim fanouškům prezentovali lepším výkonem,“ přeje si klatovský manažer Milan Koželuh.

Západočeši měli svému soupeři co vracet. Vždyť na podzim totiž nedaleko Prahy inkasovali tvrdý direkt, když prohráli vysoko 1:5. Reparát svěřenci trenéra Michala Čadka nakonec složili. Byť jen částečně. Po bezbrankovém zápase porazili Beroun až na penalty.

První velkou šanci si po pěti minutách hry vypracovali odvážní hosté. Po levé straně utekl Horel a nadýchaným centrem našel na hranici malého pokutového území hlavičkujícího Krůtu. Brankář Jaroslav Rojík byl ale pozorný a s jeho pokusem si v klidu poradil.

V 10. minutě se do dobré příležitosti rval také domácí Pavlík. Jeho rána z hranice šestnáctky však nenadělala brankáři hostů větší potíže.

Za další čtyři minuty to ve slušně zaplněných domácích ochozech jen tak zahučelo. Nepovedený centr Sklenáře totiž málem skončil za zády klatovského gólmana.

Stav zápasu ale i nadále zůstával bez branek. Poté viděli diváci spíš velký boj než pohledný fotbal, včetně velkého množství zbytečných faulů a nepřesností. Nastolené tempo hráči obou celků drželi až do konce prvního dějství, které nebylo příliš pohlednou lahůdkou hodnou divizního fotbalu. A tak nebylo divu, že čísla na ukazateli skóre zůstala po pětačtyřiceti minutách hry naprosto nezměněná.

Do druhé poločasu vstoupili Klatovští s jednou změnou v sestavě. Mészárose vystřídal hbitý štírek Pavlovič. O změnu skóre se v 55. minutě pokoušel Krásný, ale nemířil přesně. O chvíli později neuspěl po centru ze strany ani kapitán Janda, jenž trefil pouze vrchní síť berounské klece. Potlesk dvou stovek diváků si však jeho snaha vysloužila.

Tlak Klatov v tu chvíli narůstal. Střelu jednoho z domácích hráčů po nakrátko rozehraném rohu fantastickým zákrokem vyškrábl ze šibenice gólman Šebek.

V 71. minutě mohli zčistajasna udeřit hosté. Pěknou „robinsoniádou“ se však zaskvěl brankář Rojík a následná dorážka jednoho z berounských kopáčů mířila výrazně mimo tři tyče.

Čtvrt hodiny před vypršením devadesáté minuty se opět připomněli domácí. Hlavička Jandy ale neměla potřebné gólové parametry.

V 79. minutě se probíjel do šance střídající Pavlovič, ale na gólmana hostů si nepřišel. Stejně jako dorážející Michal Lukeš, který levačkou mířil zhruba metr na branku.

Utkání nakonec dospělo do penaltového rozstřelu, ve kterém pokračoval trend z odehraných devadesáti minut. Z celkem deseti pokusů totiž padlo jen pět branek. Dva body ale nakonec zůstaly doma. A to díky brankáři Rojíkovi, který dvě penalty zneškodnil. Tu poslední bývalému hráči Klatov Lhotkovi. Tedy katovi, jenž podzimní vítězství Berouna zařídil čtyřmi góly. Jednou hosté v penaltách netrefili.

Zdroj: Klatovský deník

Mohlo by se Vám také líbit..