„A“ mužstvo uloupilo bod v Ostré

Článek byl převzat z internetových stránek Sportovního sdružení Ostrá.

S.S. Ostrá – ČLU Beroun 2:2 (0:0) p.k. 5:3
branky: 54. Müller, 66 Herzán – 70. Počta, 91. Novák Miloš
rozhodčí Cichra, diváků 170

sestava Ostrá: Keller – Kouba, Hochmeister(24. Císař), Sedlák, Urban(46. Moudrý) – Poběrežský(66. Sedláček), Sirový, Vobořil, Müller(88. Nedorost) – Petlička, Herzán(79. Málek)

sestava Beroun: Hejcman – Počta, Choc, Krčma, Soukup, Pipiška(73. Váňa), Novák Michal, Novák Miloš, Ježek, Vopěnka, Štrougal(58. Duchoň)

     Ve čtvrtém utkání Ondrášovka krajského přeboru přijel v sobotu odpoledne do Ostré zatím šestibodový soupeř z Berouna. Na toto mužstvo máme ještě čerstvé a příjemné vzpomínky z jarního utkání, protože se Ostré podařilo v Berouně po solidním výkonu vyhrát bezpečně 3:0 a nějaký takový podobný výsledek, který zaručí tři body by se náramně hodil i dnes.Zanechme však veškerých prognóz a přejděme k samotnému dění na hřišti. V letošním roce už bývá bohužel tak nějak  pravidlem, že si Ostrá dokáže v zápase vytvořit velkou spoustu šancí, ale na vstřelený gól jich potřebuje poněkud zbytečně mnoho. Beroun pocítil ofenzivní sílu domácích ihned po úvodním hvizdu utkání. Hned ve druhé minutě pálil nebezpečně po odvráceném rohu Vobořil a golman Hejcman musel být na pozoru, ale s jehou střelou si dokázal poradit. Po chviličce na to se obranou hostí prosmýkl Müller, ale v tísni dotírajícího obránce se nedokázal prosadit. Beroun se v útočné činnosti spoléhá letos hlavně na svého kanonýra Michala Nováka a jeho aktuální střeleckou formu, ale přesně na tohoto hráče byla obrana domácích dobře připravena a věnovala mu neustále zvýšenou pozornost. Své rychlé nohy ukázal až po 20 minutách hry, ale Hochmeister jeho plány před kličkou přečetl a míč mu čistě odebral. Bohužel se při tomto zákroku stoper domácích zranil a nuceně se tedy střídalo už v průběhu první půle. Tlak domácích přesto neustále stoupal a samostatný únik Romana Herzána po úvodním gólu přímo volal, bohužel ale zvolené zakončení forvardovi Ostré nevyšlo podle jeho představ a střela mířila hodně mimo bránu. O poznání lepší zakončení volil o chviličku později při své šanci Sirový, ale jeho ránu zastavila pro změnu tyč. Pět minut před koncem prvního poločasu mohl se skórem pohnout domácí Petlička, který však v samostatném úniku a souboji jeden na jednoho nevyzrál na brankáře hostí Hejcmana. Tento muž byl v prvním poločase hlavní postavou utkání a především díky jeho zákrokům se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal už o poznání veseleji. Po deseti minutách hry se uprostřed hřiště nadchl k velkému sólu záložník Müller, který postupně při své akci přešel přes 4 hráče soupeře a dostal se k centru ze strany hřiště. Odměnou za jeho drzý útočný výpad bylo štestí v dané situaci, protože tento centrovaný míč se s pomocí zadní tyče ocitl za zády bezmocného golmana Hejcmana – 1:0 pro domácí a obrovská radost v hledišti. Za chvilku na to mohl opět Müller zvyšovat na dva nula, ale přihrávka Herzána do 100%ní šance k němu přes výborný zákrok hostujícího obránce nakonec nedoputovala. V 66. minutě zápasu ukázal svojí rychlost „rychlonožka“ na pravé straně zálohy domácích Daniel Poběrežský. Na vlastní polovině hřiště převzal přihrávku od Petličky, na své následující cestě do křídelního prostoru „ukázal záda“ dvěma obrancům hostí a přesným centrem posadil míč na hlavu Herzána – 2:0 po parádní akci. Chtělo by se říct a napsat, poklidný průběh utkání a správně rozjetá cesta k důležitým třem bodům. Jenže… Hostující hráči Berouna až za tohoto stavu zřejmě pochopili, že když neohrozí branku Kellera, nemůžou na bodový zisk vůbec pomýšlet a tak se začali trochu víc tlačit dopředu. Dvacet minut před koncem utkání rozehrávali hosté nepříliš nebezpečnou standardní situaci od půlící čáry. Na straně domácí Ostré ovšem došlo k zbytečnému podcenění osobního bránění soupeře a hostující Počta povedenou hlavičkou korigoval stav utkání na dva jedna. V tento moment se Beroun dostal zbytečně do hry o nadějný výsledek a jejich hráči psychicky viditelně hodně ožili. S postupem času a blížícím se koncem zápasu přibývalo standardních situací a dlouhých nakopáváných míčů do vápna domácího brankáře Kellera. Když už se zdálo, že domácí vše přečkají a dokráčí k vytouženým třem bodům, přišla 91. minuta a pohroma pro Ostrou. Odražený míč po poslední standardce utkání (na kterou pomohl Berounu ve vápně i brankář Hejcman) napálil s pomocí výrazné teče za záda Kellera Miloš Novák a vyrovnání bylo realitou. Domácí hráči Ostré po sobě nevěřícně zůstali koukat, jakoby vůbec nechtěli věřit tomu, co se před chviličkou událo. Každopádně konečný stav utkání tedy byl 2:2 a o bodu navíc musel rozhodnout penaltový rozstřel. V tom už byli domácí hráči naprosto bezchybní a když připočteme jeden úspěšný zákrok brankáře Kellera je jasně dané, že bod navíc zůstal v Ostré. Přesto je to na domácím hřišti již druhá bodová ztráta a při výčtu všech gólových šancí a velké převahy je potřeba poznamenat, že velmi zbytečná!

Mohlo by se Vám také líbit..