Pravé derby. Spíš bitva než fotbal

Beroun – V roli mírného favorita přijíždělo Hořovicko na berounský Ostrov, kde se proti němu postavil odhodlaný nováček soutěže. O výhře domácích rozhodl dvěma góly kanonýr Tomáš Lhotka.

ČLU Beroun – Hořovicko 2:1

Hostující celek přijel do Berouna oslaben. „Chtěli bychom se soustředit sami na sebe, potvrdit naší zlepšenou formu a vyhrát tam,“ prohlašoval před týdnem Martin Kopáč. Na pátečním tréninku mu ale píchlo v lýtkovém svalu a do Berouna cestoval v roli diváka stejně jako Martin Anýž s Patrikem Bergerem.

Za Hořovicko poprvé nastoupil Jan Pyšek. Domácí v týdnu nezaháleli a na připravili se velmi dobře, Beroun od začátku bojoval.

„Přípravy byly důkladné. Věděli jsme, že musíme vyhrát, tudíž jsme bojovali od začátku do konce,“ prozradil domácí útočník Tomáš Lhotka. Beroun některé hráče zdvojoval a vydržel to po celý zápas. „Unavení jsme ani nebyli, spíše omlácení a okopaní. Taktické pokyny jsme podle mého názoru splnili na výbornou,“ řekl Lhotka.

Na hřišti nebyla vidět hezká kopaná, míče oba týmy nakopávaly, po zemi se hrálo málokdy. Byl to právě Lhotka, který otevřel v 19. minutě skóre. „Byl to nádherný centr od Pipišky, já to už dal jen hlavou na zadní a bylo to tam,“ popsal úvodní branku její autor.

Obrana hostů při gólu špatně přebrala protihráče, kteří tak byli na koni. Před poločasem měl na kopačce vyrovnání Novotný, ale nepodařilo se mu míč umístit do sítě. „Přeskupili jsme hry, snad to oživíme dvěma střídáními,“ změnil taktické plány o poločase trenér hostů Pavel Novotný.
„V kabině proběhlo pár základních slov, jako třeba nepolevit a hlavně hrát na jistotu a do ničeho Hořovice nepouštět,“ přiblížil dění u domácích Tomáš Lhotka. Hořovicku se nástup do druhé půle podařil, když se prosadil Novotný. K rozehrávce se postavili domácí se svěšenou hlavou, zatímco z hostů vyzařovala energie. „V hlavě mi proběhlo, že prostě tohle nemůžu vzdát a že musíme vyhrát, protože jsme si šli za tím od samého začátku,“ zůstával ale odhodlaný Lhotka. A během minuty se mu jeho přání splnilo, když hrubku vyrobil střídající Kubec, přišel o míč a berounský útočník vyhrál souboj s brankářem hostů. Mnozí diváci si v tu chvíli mysleli, že se bude pískat faul na brankáře, rozhodčí gól uznal.

„Druhá branka byla po centru od Sklenáře, vyšplhal jsem výš jak brankář a s troškou štěstíčka mi to tam padlo,“ radoval se Lhotka. „Přišel centr ze strany, šel jsem do souboje s tím, že balón jednou rukou vyboxuju prostě kamkoliv pryč. Bohužel v momentě, kdy jsem se odrážel, do mě tělem narazil hostující útočník, což mě rozhodilo a nemohl jsem se pořádně odrazit a dostat se na balón,“ uvedl gólman hostů Milan Bébr, který sportovně přiznal: „O faul se vůbec nejednalo, byla to moje školácká chyba, tohle se prostě nemůže stát! Moc mě to mrzí, že jsem takhle kluky potopil, beru ten zápas na sebe a budu se snažit jim ty body zase vrátit.“ Hosté se sice tlačili za vyrovnáním, ale domácí mnohdy i za cenu neodpískaných faulů náskok udrželi. Beroun tak potvrdil, že doma body ztrácet nechce. „Je pravda, že doma se nám hraje o hodně lépe, teď budeme muset navázat na to i venku. Oslava byla klasická, pár pivek,“ dodal Tomáš Lhotka.

Zdroj: Berounský deník

Mohlo by se Vám také líbit..