Tomáš Lhotka: Rozlučka začala hned v autobuse

Beroun /FOTOGALERIE/ – Nováček fotbalové divize Český Lev-Union Beroun zakončil své podzimní putování výhrou za dva body v Rakovníku.
SK Rakovník – ČLU Beroun 1:1 PK 4:5

Zatímco domácí exligista s pisklavým hlasem Pavel Besta sbíral hlasy do ankety o jedenáctku podzimu, svěřenci trenéra Petra Podzemského pobrali v Rakovníku dva body a zakončili tak své úspěšné putování divizní soutěží. A to i přesto, že už v sedmnácté minutě musel berounského kapitána Tomáše Ježka vystřídat Daniel Poslední. Zajímavostí je, že Ježek se kromě střídání zapsal do análů zápasu ještě žlutou kartou, kterou obdržel na lavičce ve druhé půli. To nic ale neměnilo na dobré náladě berounských fotbalistů po skončení utkání.

První gól totiž vstřelili oni! Ve 42. minutě se prosadil nejlepší střelec A skupiny Tomáš Lhotka. „Dostal jsem balón za obranu a přehodil jsem brankáře,“ věcně popsal branku její autor. Jenže pro berounské fotbalisty přišel těsně před přestávkou okamžik, který trochu ochladil jejich euforii, protože vyrovnal Jaroslav Červený. „Určitě to byla škoda. Přitom jsme se připravovali na to, že rohy takhle zahrávají,“ durdil se Lhotka.

Ve druhém poločase převzali taktovku hry domácí hráči, kteří se začali více cpát do vápna hostujícího celku, ale k vyrovnání to i přes řadu příležitostí nevedlo. „Měli dost příležitostí skórovat, ale Šéba (Pavel Šebek) nás opět podržel,“ pochválil gólmana Českého-Lva Unionu muž, který má na starosti opačný post – útok. Přesto, že územní převahu měl Rakovník, snažil se Beroun využít možnosti k zaútočení. „Pár příležitosti jsme také měli, ale nakonec jsme je nedotáhli k úspěšnému konci,“ litoval Tomáš Lhotka.

Utkání skončilo nerozhodně 1:1 a o bodu navíc pro Beroun rozhodoval rozstřel ze značky pokutového kopu, který hosté vyhráli 5:4. „Penalty rozhodl Michal Pelikán, ale když šel na rozhodující kop, tak mu nikdo nevěřil,“ usmíval se Lhotka.

Berounský celek po postupu do divize skončil na velmi dobrém šestém místě se ziskem čtyřiadvaceti bodů. Pod koučem Podzemským se Berounu od začátku dařilo hlavně na domácím hřišti, a když se hráči oťukali a seznámili s divizním prostředím, začali dovážet body i ze hřišť soupeřů. První tříbodovou výhru na venkovní půdě si připsali v jedenáctém kolev Dobříši, a když se prokousali ke dvěma bodům v Rakovníku, patří jim po podzimu příčka v lepší polovině tabulky. To mnozí neočekávali.
I proto bylo po utkání v Rakovníku mezi Berouňany hodně veselo. Hráči zatleskali svým příznivcům v hledišti a vyrazili s veselou náladou domů. Navíc je čekala dokopná. „Rozlučka začala hned v autobuse a bylo to hodně velké,“ uculoval se Tomáš Lhotka. Ten se dělí s Martinem Jiroušem z Čížové se čtrnácti góly o titul krále střelců soutěže, v níž hraje Beroun překvapivě prim. Navíc Český Lev-Union Beroun očekává návrat po zranění další velké individuální opory, kterou je Marek Horel. Ve spojení s Tomášem Lhotkou a třeba s Jakubem Krůtou by to mohlo být berounské smrtící gólové komando. Zimní přestávka napoví více.


Zdroj: https://berounsky.denik.cz/fotbal-divize/tomas-lhotka-rozlucka-zacala-hned-v-autobuse-20181118.html

Mohlo by se Vám také líbit..