Z Lomu se vracíme bez bodového zisku!

TJ Sokol Lom – Český lev-Union Beroun 3:0 (1:0)

Góly: 36. a 76. Musiol, 90. (+2) J. Chotovinský.

Rozhodčí: Milner – Bohata, Pekař. Delegát: Hnilička. ŽK: 2:3 (Tsolakis 2 – Novák, Lacina, Lhotka). ČK: 1:0 (67. Tsolakis). Diváků: 420.

TJ Sokol Lom: Matoušek – Tsolakis, Slavík, J. Chotovinský, J. Rabiňák (80. K. Chotovinský) – M. Novák (85. Do Trung), Kučera, Pfeifer, Janů (90+1. Kosobud) – Neužil (85. Bosnyak), Musiol. 

ČL-U Beroun : Šebek – Štrougal, Břížďala, D. Počta ( 29. Landa,78. Tarhaj), Pelikán – Pošmurný ( 73. Poslední) , Novák, Pipiška, Lhotka, Lacina – Soukup

Domácí měli v první půli míč častěji na kopačkách a trpělivě dobývali soustředěnou obranu Berouna. Hosté odolávali domácímu náporu až do 36. minuty. Pak se za záda berounských obránců dostal Marek Novák, který ideálně předložil míč na druhé křídlo Zbyňku Musiolovi a ten dal na 1:0.

Ještě do přestávky ale mohlo být vyrovnáno, brankáři Matouškovi však pomohla po rohovém kopu hostů tyč.

Po hodině hry se po jednom z mála okének v domácí obraně dostal k velice nebezpečnému zakončení berounský Břížďala, ten ale levou šibenici těsně minul.

Středočeši vycítili šanci po vyloučení Tsolakise, jenž musel v 67. minutě po druhé žluté kartě opustit hřiště.

Domácí však Berounu nedali nejmenší šanci. Do pořádné šance hosty nepustili a naopak v 76. minutě Musiol přiblížil Lom svou druhou brankou k zisku tří bodů. Výhru Lomu 3:0 pečetil těsně před závěrečným hvizdem hlavou po rohovém kopu Jan Chotovinský.

Marek Císař (trenér Lomu): „Vůbec to nebylo jednoduché vítězství. Soupeř byl hodně zalezlý vzadu a velké problémy nám dělala jeho tvrdá hra. Paradoxně nám pomohlo vyloučení Tsolakise, protože Beroun vycítil šanci, otevřel hru a my jsme měli vepředu víc prostoru. Díky tomu jsme dali další dva góly. Ty sice padly po standardkách, měli jsme ale dost šancí i ze hry. V deseti jsme pak hráli víc uvolněně.“


Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Nebyl to jednoduchý zápas, Beroun k nám přijel bránit a spoléhal na standardní situace. Bylo těžké se proti dobře bránícímu soupeři prosadit. Věděli jsme, že pokud budeme hrát trpělivě, tak naše šance na vstřelení branky přijde. První poločas se nám podařilo vstřelit gól Zbynďou Musiolem. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve stejném výkonu. Komplikace přišla po dvaceti minutách, kdy byl vyloučen Tsolakis. Nám to paradoxně ale pomohlo, protože Beroun vycítil šanci k vyrovnání, více otevřel hru a my jsme měli více prostoru při útočných akcích. V oslabení se nám podařilo vstřelit dva góly. Všechny hráče musím za výkon pochválit. Je super, že se nám i ve druhém zápase podařilo udržet nulu.“ 

Zdroj: Sokol Lom, jihočeský fotbal

Mohlo by se Vám také líbit..