Michal Novák trhal tentokrát sítě

ČLU Beroun-Sokol Klecany 5:3 (0:2), branky: Michal Novák 3 (1xPK), Ježek 2.

Sestava: Hejcman-Smetana (89.´Slabý), Mil. Novák, Ježek, Krčma (55.´D. Počta)-Prokop, J. Počta, Šindler-Mich. Novák, Krůta, Horel.

Berounští hráči sehráli utkání se dvěma rozdílnými poločasy. Ten první totálně prochrápali, laxním přístupem a školáckými chybami pustili soupeře do dvoubrankového vedení. Po přestávce zlepšeným  pohybem, bojovností a přesnou koncovkou soupeře přestříleli. Výraznou měrou se o to zasloužil tříbrankový Michal Novák, který své projektily cílil tentokrát přesně a jedna z jeho ran dokonce protrhla síť (na rozdíl od zpřetrhaných drátů elektrického vedení v obci Chyňava, kde Michal nastoupil před třemi týdny za B-tým-pozn. autora). K obratu přispěl i s chutí hrající Ježek, autor dvou gólů.

První poločas nezastihl domácí borce v dobrém rozpoložení. Už ve 3.´využil podklouznutí Hejcmana hostující útočník a pohodlně poslal hosty do vedení. Ve 33.´ pak zase využil nedorozumění domácí stoperské dvojice a v samostaném úniku zvýšil na 0:2. Hráči Berouna předváděli tou dobou matný výkon, pouze odvar toho, čím se prezentovali v předchozích kolech. „Asi jsme si mysleli, že se Klecany porazí sami, první půli jsme hráli pomalu a nepřesně, nikdo si neplnil svoji roli“, uvedl kapitán týmu Miloš Novák po utkání.

Druhý poločas byl o něčem jiném. K obratu zavelel Ježek, který se od začátku druhé půle přesunul více dopředu, aby podpořil ofenzívu a v 52.´ střelou z vápna snížil na 1:2. V 69.´ zafungovala spolupráce Horel-Michal Novák a po centru prvně zmíněného se Michal Novák nemýlil. S blížícím se koncem utkání přitlačili berounští soupeře ještě více k jeho vlastnímu pokutovému území a třetí gól visel ve vzduchu. Jako blesk z čistého nebe však přišel brejk soupeře v 82.´, totální kolaps obrany, a lvíčata znovu prohrávala- 2:3. O minutu později se konečně probudil Jirka Počta, milimetrovou kolmicí vyzval ke skórování znovu Ježka a bylo opět srovnáno. V 86.´ dostal na levou stranu míč Michal Novák a střelou na vzdálenější tyč protrhl síť hostující branky. Vydařený poločas podtrhl znovu Michal Novák, když v 90.´ vystihl špatnou rozehrávku hostující obrany, dostal se nikým neatakován do bezprostřední blízkosti brankáře, jenž jeho kličku zastavil nedovoleným zákrokem. Následný pokutový kop pak Novák bezpečně proměnil.

Mohlo by se Vám také líbit..