Táborská rezerva v Berouně doplatila na tradiční chyby

Táborští mladíci měli jedinečnou možnost přiblížit se na dostřel dalším celků z chvostu divizní tabulky. Na nováčka Beroun ztráceli pouhé tři body a v případě vítězství se na něj mohli bodově dotáhnout.
Hosté pochopitelně přijeli s cílem bodovat, ale nakonec museli odjet s prázdnýma rukama. Nevyvarovali se totiž svých chyb, které opět zapříčinily jejich porážku. Hned v úvodních chvilkách zhřešili, když po svém zaváhání ponechali poblíž branky nejlepšího střelce domácích Lhotku. A ten neměl žádný problém zajistit svému týmu snadné vedení – 1:0. Berouňáky náskok povzbudil a dál se tlačili před Mareše. Ten byl prokázat svoje umění při další z nebezpečných situací, kterou poslal na roh. To přece jenom přinutilo Jihočechy k většímu úsilí a práci měl i gólman domácích Šebek. Jenže pokaždé měl nad forvardy Táborska navrch. A definitivní tečku za poločasovou snahou Jihočechů dosáhnout vyrovnání udělal po nedůslednosti Kopřivy Ježek – 2:0. O přestávce následovala domluva trenéra Musila a Táborští přidali na tempu. Ovšem jejich nadšení torpédoval po deseti minutách Sklenář. Po centru zprava překonal Mareše potřetí – 3:0. Ani to nepřibrzdilo touhu hostů po gólu. Po rohu se prosadil střídající 19letý Afričan Bryanta – 3:1. To vlilo novou krev do žil Táboráků a šli po kontaktním gólu. Ovšem ty chyby. Tentokrát se stalo, že Mareš podběhl balon a znovu Lhotka už měl snadnou úlohu – 4:1. Jak ovšem byli Jihočeši v ráži, pokračovali ve své hře, kterou už začali produkovat po přestávce. To přineslo své ovoce, protože balon od Postřihovače z pravé strany proměnil Vozihnoj ve druhý gól hostů – 4:2. Víc toho už Jihočeši nestihli.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „První poločas nebyl z naší strany moc povedený, zase jsme vyráběli chyby, které nás stály body i tentokrát. V kabině se pochopitelně dočkali hráči důrazné domluvy a hra vypadala jinak. Bohužel naši snahu pozastavil další poklesek a pak už to šlo ztěžka. Sice jsme snížili, ale znovu jsme dovolili domácím vrátit pohodlný náskok. Pořád máme na čem pracovat.“

Český lev-Union Beroun – FC MAS Táborsko B 4:2 (2:0) Branky: 2. a 73. Lhotka, 39. Ježek, 55. Sklenář – 60. Bryanta, 77. Vozihnoj. Rozhodčí: Szikszay – Langmajer, Cupl. Delegát: Tereba. ŽK: 1:3 (Lhotka – Mikuláštík, Radosta, Větrovský). Diváků: 200. Táborsko B: Mareš – Větrovský, Jírava, Laszák, Mikuláštík (88. Ott) – Kopřiva – Postřihač, Peterka, Sigmund (46. Bryanta), Vozihnoj – Radosta (88. Studenovský). Trenér Karel Musil. Nejlepší hráč: Peterka.
Zdroj: https://www.jihoceskyfotbal.cz

Mohlo by se Vám také líbit..